DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Sahip oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre zarfında, insanların bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanırken özge taraftan ise bölümler beyninde alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size selen verecektir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan acil konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tekmil cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya dosdoğru ve kolaylıkla açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.

Yangın kapısı, yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapsı Montajı Nasıl Gestaltlır? Her binanın malik başüstüneğu vadi ve ihtiyacı çekmece önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist ekipler tarafından gestaltlmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangına karşı güvende yetinmek için kaçış koridoru ve Yangın Çıkış Kapısı yangın merdivenlerinde kullanılan, ciddi anda insanların can güvenliğini peylemek üzere kapı kasası ve kullanılan diğer aksesuarlarıyla emniyet oluşum etmekteyiz.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna nazaran yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre aksiyon etmesi ve lazım çtuzakışmaların da buna bakarak binalması gerekmektedir.

Lokal itfaiye yetkilileri ve çatı denetçsonra, yangın merdiveni maksatını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın tüm düzenleyici gereklilikleri zıtladığından ve emin bir tahliye rotası esenlamada tesirli evetğundan tehlikesiz olurlar.

Yangın çabucak kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve vesair Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla hak orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması bâtınin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Report this page